50 jaar geleden bij oprichting Lumberg Nederland – deel 4: Video

50 jaar geleden werd in oktober van het jaar 1972 Lumberg Nederland opgericht als vestiging van het Duitse Lumberg. Dat is een grote pijlpaal en we zullen later dit jaar nog regelmatig terug kijken naar de mijlpalen in onze rijke historie. In de reeks wat gebeurde er nog meer in dat jaar 1972 nu deel 4 over Film en Video in deze jaren.

Film & Video

In een tijd waar YouTube of Netflix nog niet bestonden was de bioscoop de plek om te genieten van de laatste nieuwe films. De best bekeken films die in 1972 in Nederlandse bioscopen uitkwamen zijn:

  1. The Godfather
  2. Pink Floyd: Live at Pompeii
  3. Gentlemen of Fortune
  4. Cries and Whispers
  5. Solaris

Maar we keken natuurlijk ook met veel plezier naar televisieprogramma’s. Het aanbod van toen was veel minder dan wat er tegenwoordig allemaal te zien is. Vreemd genoeg keken we toen wel met meer fascinatie naar de TV programma’s.

In de Verenigde Staten start HBO dat jaar met het uitzenden van programma’s. Ook wordt MASH voor het eerst uitgezonden in 1972. In Nederland wordt de Stratenmakeropzeeshow voor het eerst uitgezonden op de VARA. Het programma besteedde toen expliciet aandacht aan controversiële onderwerpen voor die tijd.

Ons verleden is nauw verbonden met innovaties in de video techniek. Dit vond zijn oorsprong tijdens de begindagen van radio en televisie en gaat door tot de huidige digitalisering. Al vanaf de oprichting groeit de onderneming snel uit tot een erkende fabrikant van antennes, connectoren en buishouders voor de omroep- en televisie-industrie.

Recent werd in 2020 de nieuwe afgeschermde AISG circulaire connector geïntroduceerd. De nieuwe ronde connector voldoet aan de IP68 beschermingscategorie en de IEC 61076-2-106. Tevens is deze connector geschikt voor grotere kabeldiameters tot 10 mm.

Het leveren van connectivity oplossingen binnen de TV en video sector is nog steeds onderdeel van ons leveringsprogramma.

Benieuwd naar wat Lumberg voor u kan betekenen?

Al 50 jaar gespecialiseerd in het importeren, distribueren, meedenken en ontwikkelen van connectiviteit producten..

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lumberg Nederland BV Jan van der Heydenstraat 76 2665 JB Bleiswijk Nederland +31 10 5216255

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Menu
Inloggen