50 jaar geleden oprichting van Lumberg Nederland – Deel 1: Ruimtevaart

50 jaar geleden werd, in oktober van het jaar 1972, Lumberg Nederland opgericht als vestiging van het Duitse Lumberg. Dat is een grote mijlpaal en we zullen later dit jaar nog regelmatig terugkijken naar de mijlpalen in onze rijke historie. Maar wat gebeurde er nu nog meer in dat jaar? In dit eerste deel kijken we naar de ruimtevaart en computerindustrie.

 

Ruimtevaart

In januari 1972 wordt het Spaceshuttleprogramma aangekondigd door President Nixon. Om de kosten van de ruimtereizen te beperken en vaker in de ruimte te kunnen zijn werd dit programma van een herbruikbaar ruimteveer ontwikkeld.

Met de terugkeer van Apollo 17 op aarde komt er in 1972 ook een einde aan het Apolloprogramma. De astronauten Cernan en Schmitt zijn vooralsnog de laatste mensen op de maan.

Ook vind de lancering van de ruimtesonde Pioneer 10 in dat jaar plaats. Het doel van de missie was het verkennen van de buitenste delen van ons zonnestelsel.

Spelcomputer

De door Ralph Bear ontwikkelde spelcomputer Magnavox Odyssey, is de eerste spelcomputer, die in de winkels ligt. In Japan wordt de Odyssey door Nintendo op de markt gebracht, hiermee zet het bedrijf zijn eerste stappen op de spelcomputermarkt. Ook wordt dit jaar door Atari het computerspelletje Pong, in de vorm van een arcade game, op de markt gebracht.

Zakrekenmachine

Hewlett-Packard brengt de eerste wetenschappelijke zakrekenmachine op de markt.

Het leveren van connectivity oplossingen aan de ruimtevaart en computer industrie loopt als een rode draad door de historie van Lumberg.

Benieuwd naar wat Lumberg voor u kan betekenen?

Al 50 jaar gespecialiseerd in het importeren, distribueren, meedenken en ontwikkelen van connectiviteit producten..

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lumberg Nederland BV Jan van der Heydenstraat 76 2665 JB Bleiswijk Nederland +31 10 5216255

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu
Inloggen