Belangrijke update levertijden en prijzen

Langs deze weg informeren wij je graag over de huidige uitdagingen op het gebied van grondstoffen voor de productie van elektronica componenten, zoals kabel en connectoren, en de daaraan verbonden levertijden en prijzen.

Kunststoffen

Eind 2020 ontvingen wij van een enkele fabrikanten signalen berichten dat de situatie op veel gebieden erg nijpend aan het worden was. Grote hoeveelheden essentiƫle basismaterialen voor kunststoffen werden niet geleverd of elders toegewezen. Vooral het segment technische kunststoffen veroorzaakt op dit moment enorme verstoringen in de toeleveringsketen met als gevolg oplopende levertijden.

Door de beperkte beschikbaarheid van de kunststoffen die voor deze connectiviteit producten zijn goedgekeurd, zijn sommige merken die wij voeren momenteel slechts in beperkte mate of in sommige gevallen, helemaal niet in staat de productie te handhaven. Helaas hebben wij als Lumberg Nederland geen invloed op het vermogen van de fabrikanten om te leveren.

Koper

Naast deze leveringsproblemen van kunststoffen zien we nu aan het begin van 2021 dat de koperprijs de laatste 2 maanden met 30% is gestegen. Deze koers hangt vooral af van de groei van de overeenkomstige industriƫle sectoren, hun vraag en de leveringsmogelijkheden van de winningsindustrie. Daarnaast is ook de goudprijs explosief gestegen in de afgelopen periode.

Samenloop

Deze samenloop van omstandigheden zorgt ervoor dat de prijzen van de componenten op het gebied van de elektromechanica zullen stijgen en er verdere leveringsproblemen zullen ontstaan. Enkele fabrikanten hebben reeds aangegeven dat er vertragingen en in sommige gevallen annuleringen kunnen optreden bij de levering van deze producten.

De komende periode blijven we je informeren over de ontwikkelingen rondom deze ontwikkelingen. Wij zullen alle mogelijkheden aanwenden om deze gespannen situatie op de markt samen door te komen. Ook wij zijn onaangenaam verrast door deze explosieve stijging in de prijzen en levertijden. Daar waar mogelijk zullen we graag meedenken en indien mogelijk op zoek gaan naar alternatieven. Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit artikel aarzel dan niet op contact met ons op te nemen

Benieuwd naar wat Lumberg voor u kan betekenen?

Al 48 jaar gespecialiseerd in het importeren, distribueren, meedenken en ontwikkelen van connectiviteit producten..

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lumberg Nederland BV Jan van der Heydenstraat 76 2665 JB Bleiswijk Nederland +31 10 5216255

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Menu
Inloggen