Hoe Robin Radar onze waterdichte connectoren inzet

Onlangs spraken we uitgebreid met Erik Noort over de inzet van onze waterdichte connectoren in de radar oplossingen van Robin Radar. Hieronder kun je het volledige interview lezen.

Wat was de situatie voordat je bij Lumberg Nederland aanklopte?

Bij Robin Radar ontwerpen en produceren we een mobiele radar waarmee onze klanten vliegroutes van vogels of kleine drones zichtbaar maken. Onze radar oplossingen worden door onze klanten ingezet in havens, bij vliegvelden en windmolen parken. De mobiel radar units worden in het veld ingezet en worden daar aan zware omstandigheden bloot gesteld.

Voor de controller units waren we hard op zoek naar waterdichte connectoren en als het even kon in dezelfde stijl. We hadden nu diverse merken maar niet 1 serie die alle connectoren aankon. Het ene merk had wel power en netwerk maar hadden dan weer geen USB en HDMI doorvoer. En vice versa hadden de connectoren van het merk die dat wel hadden weer geen power doorvoer. Vaak waren die typen dan ook slechts IP 65 maar we vragen om een hogere IP66 rating. Een oplossing in 1 range konden we niet vinden waarbij met name de HDMI insert erg lastig te vinden was.

Dus dan ga je op zoek naar alternatieven en toen kwamen we Lumberg Nederland tegen.

Op het eerste zicht hadden we onze twijfels omdat het in China wordt geproduceerd. Maar toen jullie oplossing door alle onze testen heen kwamen, hebben toch voor jullie gekozen

Kun je ons wat meer vertellen over de testen die je met onze connectoren hebt gedaan?

Jazeker dat zijn stof en water testen om te zien of ze daadwerkelijk de IP rating haalde die wij vragen voor onze buitenkasten. Daarnaast ook een temperatuur test van -25 tot +50 Celsius.

En jullie connectoren kwamen daar met vlag en wimpel ruimschoots doorheen. Ze komen ruimschoots door de IP 67 rating heen.

Dit maakt het voor onze klanten mogelijk om onze Radar oplossingen in de breedste zone (conform militaire spec’s) op aarde te kunnen inzetten. Op Antarctica en de Noordpool kunnen ze net niet worden ingezet maar de zones daar tussen kunnen we jullie waterdichte connectoren gebruiken op onze units.

Hoe ontdekte je onze waterdichte connectoren?

Heel simpel. Ik ben gewoon gaan googlen. Toen ik op jullie website kwam zag ik dat jullie een speciaal en zeer divers portfolio hebben voor waterdichte connectoren.

Hoe ervaar je het contact met Lumberg Nederland?

We ervaren het contact met Lumberg Nederland als heel plezierig. Via jullie website had ik het contactformulier, met mijn vraag, gebruikt. Ik kreeg toen redelijk snel antwoord en de contacten daarna verliepen erg soepel.

Hoe makkelijk of moeilijk was het om met de connectoren aan de slag te gaan?

We ontvingen eerst een mooie set samples waar we mee aan de slag konden. Ook leverde Jean-Paul ons netjes de maattekeningen voor CAD 3D / STEP files aan. Deze files kon ik vervolgens eenvoudig aan onze de tekenaar aanleveren met de boodschap: “Dit wordt de nieuwe connector serie”.

Zij zijn deze gaan intekenen zodat we er in de maatvoering van de units rekening mee konden houden. En nu is de gehele reeks connectoren al meegenomen in de productie waarvan er reeds 6 gereed zijn.

Wat maakt deze oplossing anders dan wat je eerder gebruikte?

Naast het feit dat ze voldoen aan onze specificaties toonde Lumberg Nederland ook nog eens hun kracht in de flexibiliteit.

Standaard word bij de serie connectoren namelijk een gekleurde dop geleverd. Elke kleur staat dan voor een specifieke connector insert. Maar daar voorzagen wij dat we, met die mooie gekleurde kerstboom aan afdekdoppen, zouden worden uitgelachen door onze klanten in de militaire omgeving. Vertelt Erik met een brede grijns.

Maar Lumberg Nederland was zo flexibel om daar een aparte set zwarte afdekdoppen aan toe te voegen die we zelf kunnen vervangen.

Hoe is de situatie verbeterd op het gebied van kosten, tijd en productiviteit?

Met name aan de kosten kant hebben we veel gewonnen. De prijs kwaliteit verhouding van jullie CNlinko connector oplossing is erg goed.

Zijn er nog zaken die je in de toekomst anders zou willen zien bij Lumberg Nederland?

Nee niet dat ik zo kan verzinnen. Wij zijn erg tevreden met de samenwerking. De enige connector die we nu nog niet hebben kunnen vervangen is een connector insert voor power in combinatie met glasvezel in 1 connector. Mochten jullie die in de toekomst toevoegen aan het protfolio van deze reeks dan houden we ons aanbevolen.

Over Robin Radar

Robin Radar Systems is technologisch leider in het volgen en classificeren van kleine objecten.

De missie van Robin radar is het leveren van bruikbare informatie die de veiligheid voor zowel mensen als vogels vergroot. Dat doen ze door speciaal gebouwde radars te combineren met unieke software algoritmes, waarbij ze klanten veranderen in ambassadeurs om leiderschap in onze markt te bereiken.

Robin radar biedt geavanceerde logging- en verspreidingshulpmiddelen. Met bio-akoestische technologie bouwen ze aan een veiligere, meer proactieve toekomst van vogelbestrijding. Robin Radar staat in de top drie van meest innovatieve bedrijven van Nederland en zijn voortdurend aan het onderzoeken, ontwikkelen, produceren en vooral innoveren. Lees hier meer over de innovatieve oplossingen van Robin Radar 

Benieuwd naar wat Lumberg voor u kan betekenen?

Al 50 jaar gespecialiseerd in het importeren, distribueren, meedenken en ontwikkelen van connectiviteit producten..

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lumberg Nederland BV Jan van der Heydenstraat 76 2665 JB Bleiswijk Nederland +31 10 5216255

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu
Inloggen