Update levertijden en prijzen (vervolg)

Met dit artikel houden we u graag op de hoogte van de huidige situatie omtrent levertijden en prijzen in de sector Connectivity & Industrial Network Solutions. Sinds ons laatste artikel  in februari 2021, omtrent dit onderwerp, blijft de situatie uitdagend als gevolg van de COVID-19 pandemie, grondstofbeperkingen en de productiecapaciteiten. Hieronder hebben we een samenvatting van de huidige situatie op een rijtje gezet:

COVID

Wat de activiteiten in de Connectiviteit sector betreft, hebben fabrieken over de hele wereld te kampen met een hoog aantal COVID-gevallen, vooral in de landen waar de COVID-19 omicron-variant eerder is opgedoken en waar de vaccinatiegraad lager ligt dan in andere landen. Dit betekent dat de productiecapaciteit lager is dan verwacht als gevolg van de hoge absentiegraad. En dat heeft gevolgen voor alle leveringstermijnen.  Om de gevolgen te beperken, maken veel fabrikanten gebruik van de beschikbare capaciteit in faciliteiten over de hele wereld, maar niet alle producten kunnen zo gemakkelijk elders worden ondergebracht. Als gevolg van die beperkte capaciteit voor sommige productfamilies moeten zij helaas hun productie toewijzen. Met andere woorden, nieuwe orders voor deze producten zullen pas worden bevestigd wanneer er vertrouwen is in een leveringstermijn. Eerder bevestigde orders kunnen vertraging oplopen, tenzij de capaciteit opnieuw kan worden opgebouwd en zowel de tijdschema’s als de beschikbaarheid van materialen kunnen worden gewaarborgd.

Schaarste

Het productieproces wordt ook beïnvloed door de wereldwijde schaarste van de belangrijkste elektronische componenten. alle inkoopteams blijven aandringen op een hogere prioriteit en blijven zoeken naar alternatieven, maar als gevolg daarvan blijven de huidige doorlooptijden boven de gebruikelijke waarden. In sommige gevallen kunnen bevestigde bestellingen worden uitgesteld als gevolg van vertraagde of geannuleerde leveringen van belangrijke onderdelen door leveranciers.

Alternatieven

De hierboven beschreven situatie veroorzaakt ook een inflatie van de materiaal-, arbeids- en logistieke kosten, die wij samen met onze partners trachten te beperken. Enkele bijkomende prijsaanpassingen zijn echter onvermijdelijk. Heeft u vragen over specifiek producten aarzel dan niet om contact met ons op te nemen mogelijk kunnen we gezamenlijk naar alternatieven kijken.

Benieuwd naar wat Lumberg voor u kan betekenen?

Al 50 jaar gespecialiseerd in het importeren, distribueren, meedenken en ontwikkelen van connectiviteit producten..

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lumberg Nederland BV Jan van der Heydenstraat 76 2665 JB Bleiswijk Nederland +31 10 5216255

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Menu
Inloggen