Importeur, distributeur & ontwikkelaar van CONNECTOREN

Over Lumberg

Lumberg Nederland heeft zich in haar 51 jarig bestaan gespecialiseerd in het importeren, distribueren en ontwikkelen van connectiviteit producten in het bereik van connector verbindingen voor signaal in laagspanning of data overdrachten.

Naast distribueren van standaard voorraad producten van vooraanstaande leveranciers is het ontwikkelen en produceren van klant specifieke oplossing een onderdeel van onze meedenk strategie.

Geschiedenis

Het kantoor Lumberg Nederland is opgericht in 1972 als dochter onderneming van de fabrikant Lumberg. Deze fabriek werd opgericht in 1933 door Erich en Karl Lumberg. Vanaf het begin is dit bedrijf in het Duitse Westfaalse stadje Schalksmühle regio Sauerland gevestigd. In de begin periode concentreerde Lumberg zich op het vervaardigen van verschillende metalen onderdelen voor diversen toepassingen. Meer en meer is het bedrijf zich gaan richten op de productie van antennes en componenten voor draadloze sets.

Waarom Lumberg?

50 jaar ervaring

Grote technische kennis en ondersteuning

Hoogwaardige kwaliteit

Meedenken in oplossingen

Product ontwikkeling en fabricering

Eigen voorraad en logistieke service

Uitbreiding

Grote marktaandelen werden verkregen door de productie van de buis voet voor tv-toestellen, relais voeten voor schakelkasten en banaan stekkers. Lumberg heeft zich voortdurend uitgebreid in haar meer dan 80 jarige bestaan.

Fabriek

De fabriek in Cloppenburg werd opgericht in 1971. Naast de fabriek in de Halver-strasse is in 1988 een tweede fabriek opgericht in het industriële gebied van Ramsloh. Kort na de Duitse hereniging is nog een fabriek gebouwd in Hoyerswerda.

Het is niet alleen het nationale distributie netwerk dat sterk was uitgebreid in de jaren zeventig maar ook in andere Europese landen opent Lumberg een vestiging.

Vestigingen

In 1972 werd Lumberg Nederland geopend. Daarna volgde Frankrijk en Groot-Brittannië in 1976. In het midden van de jaren tachtig vestigt Lumberg ook een distributie dochteronderneming in de Verenigde Staten.

De Aziatische markt wordt door de vestiging in Singapore behartigd sinds het einde van de jaren tachtig. In 2001 is Lumberg gestart met de productie van de mobiele telefoon componenten en kabel assembly’s voor de Chinese markt vanuit Shanghai.

Verhuizen

Na 10 jaar bleek de locatie Eendendreef te klein en wordt er een nieuw kantoorpand gebouwd met voldoende magazijn ruimte aan de industriële kant van Bleiswijk. Tot op heden is Lumberg Nederland nog steeds gevestigd op deze locatie tussen de stad Rotterdam en Den-Haag.

Management buy-out

In 2008 is Lumberg Nederland door een management buy-out zelfstandig geworden. Evenals Lumberg Duitsland is Nederland een familie bedrijf. In Nederland begonnen met een zeer kleine voorraad van slechts de meest voorkomende artikelen. Deze voorraad was opgeslagen in de garage van de privé woning van de toenmalige directeur Jacques Gimberg.

Heden

Anno 2023 is Lumberg Nederland nog steeds een familie bedrijf maar nu heeft Jean-Paul Gimberg het roer overgenomen van zijn vader.

Lumberg Nederland heeft zich door de tijd heen weten aan te passen aan de moderne bedrijfsomgeving. Met een solide basis van ervaring en expertise heeft het bedrijf succesvol de overgang gemaakt naar een eigentijds en innovatief bedrijfsmodel. Lumberg Nederland heeft geïnvesteerd in geavanceerde technologieën en digitale oplossingen om efficiëntie en productiviteit te maximaliseren. We hebben een sterke focus op duurzaamheid, met groene initiatieven en milieuvriendelijke praktijken die een integraal onderdeel zijn geworden van de bedrijfsvoering. Ondanks onze lange geschiedenis is Lumberg Nederland een voorbeeld geworden van een modern bedrijf dat relevant blijft in een steeds veranderende zakelijke wereld.

Blijf up to date door ons te volgen op:

Assortiment

Catalogus Lumberg NederlandIn het begin bestaat het verkoop programma uit relais voeten, luidspreker, RCA-aansluitingen en aansluit terminals. In de jaren tachtig werden daar de zeer populaire CB (vaak Citizens ‘Band radio afgekort tot CB-radio) pluggen aan toegevoegd.

Later dat decennia werd ook de PL en de zeer beroemde en wereldwijd verkochte aansluiting voor televisie van o.a. IEC 169-2 (TV coax) en de “Scart” plug. aan toegevoegd

Catalogus Industrial automationIn de jaren negentig worden de Netwerk verbindingen booming te beginnen met de introductie van Ethernet,BNC connectoren, later gevolgd door de wereldberoemde RJ45 connector.

Tegenwoordig bieden wij oplossingen voor Audio & Video, Connection, Data, Power, RF Coaxial, Automotive, Test & Measure, Industrial en Automation.

Stof- en waterdicht IP67 en IP68 en maatwerkoplossingen

Benieuwd naar wat Lumberg voor u kan betekenen?

Al 50 jaar gespecialiseerd in het importeren, distribueren, meedenken en ontwikkelen van connectiviteit producten..

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lumberg Nederland BV Jan van der Heydenstraat 76 2665 JB Bleiswijk Nederland +31 10 5216255

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu
Inloggen