usp icon Meer dan 50 jaar kennis en ervaring
usp icon Ruim 10.000 producten op voorraad
usp icon Snelle levering

27-12-2022

LP16 Type-C waterdichte industrile connector

LP16 Type-C waterdichte industriële connector gelanceerd

Onlangs werd de LP16 Type-C waterdichte industriële connector officieel gelanceerd door CNLINKO. De Type-C interface is door de Europese Unie opgenomen als de uniforme connector voor opladen. Vanwege hun datacapaciteit en snelle overdrachtskenmerken zijn Type-C industriële connectoren ook populair op industrieel gebied. Daarom werd de LP16 Type-C industriële connector ontwikkeld en toegevoegd aan het portfolio van Lumberg Nederland. Deze connector brengt nieuwe en efficiëntere oplossingen voor gegevensoverdracht in werkomgevingen waar zwaardere omstandigheden gelden en waterdicht wordt geëist.


Buitengewone Type-C connector

The LP16 Type-C connector is een industriële connector die hoge-snelheidstransmissie, van stroom en data, in dezelfde poort kan realiseren. Deze nieuwe generatie interface zijn samengesmolten met geavanceerde luchtvaartplugtechnologie en vormen een product met opmerkelijke prestaties. Hieronder hebben we de voordelen van LP16 Type-C industriële connector op een rijtje gezet:

01. Hoge transmissiesnelheid en snel opladen

De nieuwe LP16 Type-C connector biedt niet alleen het snel opladen van stroom, maar garandeert ook een transmissiesnelheid tot 10Gbps.

Hierdoor zal de gegevensoverdracht efficiënter en zonder vertraging plaatsvinden.

02. Elektromagnetische afscherming

Deze nieuwe connector wordt ook toegepast in de luchtvaart en maakt gebruik van elektromagnetische afscherming op de interface en bedradingsbundel. Hierdoor wordt de interferentie van externe elektromagnetische signalen met de data, die in de connector worden doorgegeven, verminderd. Dit zorgt ervoor dat de integriteit van de gegevens blijft gewaarborgd.

03. Ontwerp is stabieler en betrouwbaarder

Het gedeelte van de staart van deze connector is geïntegreerd in de rubber bedekking. Dit zorgt een betere trekontlasting en voorkomt dat de kabel breekt. Het ontwerp is stabieler en betrouwbaarder in een omgeving met veel trilling of waar de kabel veel in en uit wordt gestoken. Tevens is deze Type-C connector beter geschikt voor installatie in industriële omgevingen en bespaart tijd bij de installatie van bekabeling.

04. Efficiënt Snap-on ontwerp

De interface van Type-C, binnen de LP 16 serie, is uitgerust met een one-key snap-lock verbinding. Hierdoor zijn de Type-C connectors “plug & operate”. Tijdens het insteken en verwijderen kunnen geen fouten meer worden gemaakt.

Het gebruik van de connector is hiermee sneller, handiger en nauwkeuriger geworden. De verbinding blijft daarmee stabieler.

05. Beschermingsniveau tot IP68

Het  van deze Type-C connector gaat tot IP68. Hiermee kunnen we zowel waterdicht als stofvrij garanderen. Maar kunnen we ook de vlam brandvertragende UL94V-0 garanderen.



06. Vereenvoudigde installatie

Door de high-precision assemblage kunnen we onze klanten verzekeren dat de afmetingen en kwaliteit consistent zijn. En dat maakt dit product uitermate geschikt voor de luchtvaart industrie. De Type-C connectoren voor de LP16 serie zijn eenvoudig te installeren.

Geschikt voor omgevingen met zware omstandigheden

De LP16 Type-C connector is eenvoudig aan te passen aan werkomgevingen waar zware omstandigheden gelden. Enkele voorbeeld hiervan zijn buiten of in de fabriek en de werkplaats. De toegevoegde waarde van deze connector komt het best volledig tot zijn recht in dergelijke omgevingen. Momenteel wordt deze connector toegepast in:

  • testapparatuur;
  • industriële camera’s;
  • voedingen voor energieopslag buitenshuis;
  • en veel andere industriële apparatuur.

BeNeLux

Lumberg Nederland is officieel importeur voor de CNlinko LP16 Type-C producten in België, Nederland en Luxemburg